Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Οι Πλανήτες - Gustav Holst



Στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έρχεται  την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20.30 στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για ένα διαπλανητικό μουσικό ταξίδι. 
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, θα ερμηνεύσει το έργο The Planets του Gustav Holst και το Helios Overture του Δανού συνθέτη Carl Nielsen υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.
To βίντεο που θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο δημιουργός ντοκιμαντέρ θόλου και συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) Θεοφάνης Ματσόπουλος.
Το βίντεο ταξιδεύει το κοινό στον Ήλιο και τους πλανήτες, με εντυπωσιακές εικόνες και οπτικοποιήσεις των τελευταίων παρατηρήσεων των διαστημοσυσκευών με τις οποίες εξερευνούμε το Ηλιακό μας Σύστημα. Ένα συναρπαστικό, αλλά και επιστημονικά πιστό ταξίδι που φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει αλλά και να γοητεύσει το κοινό που θα το παρακολουθήσει.

“The Great Journey” - Best Documentary Feature Award

  Το ντοκιμαντέρ “The Great Journey” βραβεύτηκε ως “Best Documentary Feature” (καλύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ) στο Amsterdam World Inte...